De regio maakt zich op voor de storm Ciara die zondag voor overlast gaat zorgen in ons land. Het is de eerste storm met een naam die ons land gaat raken. Het KNMI verwacht minimaal code oranje af te geven voor zondag. Dat kan ook opgeschaald worden naar code rood.

Het hoogtepunt van de storm wordt zondagmiddag/avond verwacht. Aan zee komt het tot een zuidwesterstorm met windkracht 9 en in het westelijk Waddengebied groeit Ciara mogelijk uit tot een zware storm met windkracht 10. De windstoten vormen echter het grootste gevaar. Landinwaarts tussen de 90 en 110 km/uur, direct aan zee kan de wind uitschieters tussen 120 en 140 km/uur bereiken.

De wind zal vooral problemen voor het verkeer opleven. Als takken en bomen over de weg of het spoor vallen. Inwoners worden gevraagd om losse spullen in de tuin goed op te bergen. Datzelfde advies geldt voor bouwbedrijven die vrijdagmiddag de bouwplaats verlaten. Na de storm van zondag blijft het nog enkele dagen hard waaien.

Comments

comments

DELEN