De rechter heeft een 32-jarige man uit Den Haag een taakstraf van 200 uur en een onvoorwaardelijk rijverbod van een half jaar opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de N441 – Wassenaarseweg. Daarbij kwam een 62-jarige automobiliste om het leven.

In de ochtendspits van 27 november 20217 ging het mis. De Hagenaar was onderweg naar zijn werk in Katwijk, toen hij met zijn bestelauto op de weghelft van zijn tegenligger kwam. Hij botste frontaal op de wagen van een vrouw uit Wassenaar. Ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De man verklaarde onwel te zijn geworden door de verwarming van de auto. De rechter gaat daar niet in mee, mede omdat er geen medische verklaringen zijn die erop wijzen dat de man een black out had tijdens de rit.

Comments

comments

DELEN