Het aantal positieve gevallen van mensen in Katwijk besmet met corona loopt wat op. Dat zegt burgemeester Cornelis Visser zaterdagmorgen. ‘Donderdag waren er vijftien bevestigde gevallen, er zijn nu meer mensen die de infectie bij zich dragen. Vaak zijn dat ook mensen die in de verzorging of verpleging werken, die hoeven niet perse klachten te hebben. Die worden wel getest.’

Strand
Vorige week zondag werd het strand afgesloten vanwege drukte. ‘We gaan dat monitoren vandaag. Als het nodig is, zetten we het strand af. Dat doen we niet zoals vorige week, dat we half Katwijk Zee afzetten, maar echt de strandovergangen dicht zetten.’ De burgemeester benadrukt dat Katwijk Zee gewoon bereikbaar is voor mensen die noodzakelijke boodschappen moeten doen. Dezelfde maatregelen gelden ook voor Panbos en het Valkenburgsemeer.

Noodverordening
Inmiddels is een nieuwe noodverordening actief. Daarin staat onder andere dat je niet met meer dan 2 personen bij elkaar mag staan, tenzij het één huishouden is. ‘De politie is voor toezicht daarop verantwoordelijk. Ik heb gesproken met de teamchef en die zegt dat het aantal misdrijven terugloopt. Er is dus meer tijd om hierop te handhaven.’

Het aantal inzetten voor de politie loopt terug omdat de horeca dicht is en er daardoor minder overlast is.

Comments

comments

DELEN