Er zijn zeker tientallen mensen met het coronavirus in Katwijk. Dat zegt burgemeester Cornelis Visser tegen RTV Katwijk zaterdagmorgen. De GGD test niet meer bij de gemiddelde inwoner met een griepje. ‘Mensen in de zorg worden bijvoorbeeld nog wel getest, maar hun gezinnen hebben het dan waarschijnlijk ook. En de mensen daaromheen. Er zijn zeker tientallen gevallen.’

Burgemeester Visser denkt dat de maatregelen die getroffen zijn, goed werken. Daarmee komt de piek in Katwijk later, en wordt gespaard op de capaciteit IC-bedden in de ziekenhuizen. ‘Of die piek over weken of maanden is, durf ik niet te zeggen.’

Ondertussen is Nederland, en de gemeenten, hard aan het omschakelen naar een andere manier van werken. Zo vergadert het gemeentebestuur al via een videoverbinding, en ook raadsleden kunnen op die manier gaan vergaderen.

Markt
De gemeente doet er alles aan om de weekmarkt op het marktplein door te laten gaan. We roept de burgemeester inwoners op om afstand te houden. ‘1,5 meter, ook bij goedlopende kramen. We willen dat de markt doorgaat. Als mensen zich naar niet aan houden, moeten we extra maatregelen nemen.’

Ondernemers
De gemeente heeft een meldpunt opgezet voor ondernemers in problemen. Daar kunnen mensen een bericht naartoe sturen. Dan komen ze in een procedure voor steun. Dat geldt ook voor uitstel van gemeentelijke belastingen.

Comments

comments

DELEN