De bushalte Rijnsoever blijft gewoon op hun oude plek. Dat blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van het CDA. De bedoeling was om bij de herinrichting van de Biltlaan bushaltes samen te voegen. De bushaltes aan de Helmbergweg/Mui en Golfstroom/Schelp zouden worden samengevoegd tot één bushalte bij de nieuwe rotonde Rijnsoever.

Bewoners waren boos en willen niet dat de bushaltes verdwijnen. Op het gemeentehuis is die kritiek ook hoorbaar geweest. ‘Na uitvoerige participatie en nadere bestudering blijkt dit in de praktijk niet tot een acceptabele oplossing te leiden. Daarom wordt momenteel alsnog gekeken naar het behoud van de huidige halte Rijnsoever, ter hoogte van de fietstunnel Helmbergerweg,’ schrijft de gemeente.

Op maandag 23 maart start aannemer Van Hattum en Blankevoort met de nieuwe inrichting van de Biltlaan-Noord, tussen de Hoorneslaan en de rotonde De Krom.

De Biltlaan-Noord wordt in twee fases aangepakt. Van 23 maart tot 31 mei – fase 1 van het werk – is de Biltlaan tussen de Hoorneslaan en de rotonde De Krom volledig afgesloten voor al het verkeer. Het kruispunt met de Hoorneslaan blijft wel open. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Huizingalaan, Kapteynstraat, ’s Gravendijckseweg, N206 en de Hoorneslaan. Fietsers maken gebruik van het fietstunneltje bij het fietspad Rijnsoever Zuid. Ook de lijnbussen worden omgeleid en zullen gebruik maken van twee tijdelijke haltes bij De Krom (lijn 30 en 385) en de Hoorneslaan (lijn 90). Vanaf 1 juni start fase 2. Tot 6 juli geldt dan eenrichtingsverkeer in de richting van rotonde De Krom. Op 6 juli wordt het werk afgerond.

Comments

comments

DELEN