De politie zoekt een pinner die met een gestolen pas heeft gepind in Voorburg. De pinpas is gestolen bij een inbraak aan de Siegenlaan in Rijnsburg. De bewoners waren op reis. Nog voor de inbraak is ontdekt, wordt er geld opgenomen met een pinpas. De pinner is duidelijk in beeld en had in november vorig jaar zijn rechterhand in het gips.

De moeder van één van de bewoners loopt op donderdag 7 november tijdens het uitlaten van de hond langs het huis van haar dochter. Zij is twee dagen eerder op reis gegaan. Het valt de vrouw op dat er iets niet klopt: de slotplaat van de achterdeur is verbogen en er zitten moeten in de deur en het kozijn.

De vrouw gaat naar binnen en ontdekt dan dat er is ingebroken. Kasten en lades in meerdere kamers staan open en zijn doorzocht. Er zijn diverse spullen gestolen, waaronder een bankpas. Daarmee is een aanzienlijk geldbedrag gepind. Dat is gedaan op woensdagavond 6 november bij een automaat aan het Koningin Julianaplein in Voorburg.

Hand in het gips
De pinner wordt rond de 20 jaar oud geschat. Hij draagt een zwarte jas van het merk Emporio Armani met een capuchon. Opvallend is dat zijn rechterhand in blauw gips zit. Hij is duidelijk in zijn gezicht te zien tijdens het pinnen van het geld. Het is niet bekend of de man ook betrokken is bij de daadwerkelijke inbraak.

Comments

comments

DELEN