Zonder Youri van der Linden en Michael Mandanly maar met een van een operatie terugkerende Wouter Breel reisden Grasshoppers MSE1 af naar Den Helder voor de wedstrijd tegen de nummer 5 uit de competitie: MSV Zeemacht. Een belangrijke wedstrijd waarbij Zeemacht vecht voor de vierde plek en Grasshoppers de plaatsing in de final four kan veiligstellen.

Na een slordig begin van de wedstrijd aan beide kanten was het Grasshoppers die de leiding nam en de wedstrijd controleerden. Met sterke drives van Jake Prins en inside scores van Jordy Menkhorst werd er een voorsprong van 10 punten opgebouwd. Een harde dunk van Jim van Zijl zorgde voor wat extra energie, maar in het tweede kwart kwam Zeemacht toch met een antwoord. Ondanks dat Grasshoppers voorbereid was op de fast breaks die de ploeg uit Den Helder graag wil lopen, konden zij toch snel makkelijke scores maken en kwamen zij zelfs 1 punt voor te staan met de rust (35 – 34).

In het derde kwart nam Grasshoppers opnieuw de leiding met sterke drives naar de basket van o.a. Idir Bourjouane en werd er opnieuw een voorsprong opgebouwd. MSV Zeemacht liet het er niet bij zitten en wist in het slot van de wedstrijd terug te komen en er met nog 30 seconden te gaan een gelijkspel van te maken. Een goede pass van Idir Bourjouane op Jake Prins zorgde voor een makkelijke score en na een goede verdediging nam Grasshoppers een time-out met een nipte voorsprong en nog 20 seconden te spelen (48 – 54).

De mannen waren klaar om deze wedstrijd af te maken in het 4e kwart, maar door wat bijzondere beslissingen van de scheidsrechters werd de wedstrijd op de vrije worp lijn beslist. Al voordat Grasshoppers de bal kon innemen kreeg een speler van Zeemacht een technische fout omdat hij tijdens het verdedigen over de lijn heen stapte. Dit leidde tot veel reacties van publiek en spelers en dit resulteerde in nog een technische fout voor een speler van Zeemacht. De 2 vrije worpen werden door Jos van der Laan benut en er mocht opnieuw ingenomen worden. Dit keer werd er direct na inname een fout gemaakt door een speler van MSV die hier een onsportieve fout voor kreeg. Opnieuw grote verontwaardiging en een technische fout tot gevolg. Dit was voor Grasshoppers genoeg om de voorsprong uit te breiden en de wedstrijd te winnen. Een anticlimax voor een spannende wedstrijd waarin Grasshoppers de overhand had en de punten mee naar Katwijk nam. Eindstand: 68-74.

Scores: Jordi Menkhorst 20, Jake Prins 19, Idir Bourjouane 12, Sjors Besseling 9, Jim van Zijl 8 en Jos van der Laan 6

Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen de huidige nummer 1: Dreamfields Dolphins uit Bemmel. Vooralsnog staat deze gepland om 19.00 uur maar naar verwachting gaat het verzet worden naar het oorspronkelijke tijdstip van 20.30 uur. Uiteraard houden we u op de hoogte welk tijdstip het gaat worden.

Comments

comments

DELEN