Foto: Gerard Mostert en Peter Ouwehand ondertekenen in verband met de coronamaatregelen de overeenkomst op afstand.

Wethouder Gerard Mostert en Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw ondertekenden een overeenkomst voor de wijziging van 9 appartementen sociale koop in 10 huurappartementen in Hoek de Rover (‘Landwaard’). Deze overeenkomst is een aanvulling (een allonge) op de afspraken die 8 jaar geleden tussen beide partijen zijn gemaakt.

De woningmarkt is, ten opzichte van 8 jaar geleden, erg veranderd. Door de appartementen te wijzigen van koop naar huur wordt voorkomen dat de appartementen tegen dusdanig hoge prijzen worden verkocht dat deze niet meer voor de lage- en middeninkomens beschikbaar zijn.

Gerard Mostert: “In de nieuwe woonagenda hebben we opgenomen ons sterk te maken voor onze bewoners met lage- en middeninkomens. Wij zijn blij dat we samen met Ouwehand Bouw een oplossing hebben gevonden die aansluit bij de actuele behoefte van onze woningzoekenden waarbij we de woningen voor langere tijd betaalbaar houden”.

Huurappartementen
Er komen 6 sociale huurappartementen en 4 appartementen in de vrije sector. Voor wat betreft de sociale huurappartementen is de wettelijke inkomensgrens voor sociale huur van toepassing. Op deze manier kunnen de appartementen alleen verhuurd worden aan woningzoekenden die tot de sociale huurdoelgroep behoren. Ook voor de andere 4 appartementen is een gematigde huur overeengekomen, zodat deze voor woningzoekenden met een middeninkomen betaalbaar zijn.

Peter Ouwehand: “De woningen vormen de finale van project Landwaard in Rijnsburg waar Ouwehand Bouw de laatste jaren een mooie leefomgeving heeft gerealiseerd. De woningen worden verhuurd door Vetus Manus Vastgoed, een onderdeel van de Ouwehand bedrijven“.

 

Comments

comments

DELEN