Scholen en eet- en drinkgelegenheden blijven nog minstens tot en met 28 april dicht. Het kabinet verlengt de sluiting, die aanvankelijk tot 6 april zou duren. Dat meldt premier Rutte in een persconferentie. Ook de andere maatregelen tegen het coronavirus die tot 6 april zouden gelden, blijven nog zeker ruim drie weken van kracht.

Scholen blijven door de verlenging tot en met de meivakantie gesloten. Dat schept duidelijkheid voor leraren en ouders.

Ook bijvoorbeeld sportclubs, musea en kappers blijven tot en met 28 april dicht. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, waren al voor langere tijd verboden, tot 1 juni. Die maatregelen blijven van kracht. Het kabinet beslist op 21 april of de coronamaatregelen nog verder worden verlengd.

Meivakantie
Premier Mark Rutte maakte ook bekend dat het niet verstandig is om plannen te maken voor de meivakantie. ‘Het is niet zo dat we in mei van alle problemen af zijn.’ Als het virus onder controle is, is het niet zo dat alle maatregelen ingetrokken worden. Die worden gefaseerd afgeschaald dan.

Het kabinet maakte verder bekend dat vanaf maandag er ook coronatests beschikbaar komen voor zorgpersoneel buiten het ziekenhuis. Dat zei minister De Jonge. Verder zouden er zondag 2400 IC-bedden beschikbaar moeten zijn.

Comments

comments

DELEN