Het gemeentebestuur wil de Molentuinweg een flinke opknapbeurt gaan geven. Daar is meer dan een half miljoen euro voor begroot. Wethouder Rien Nagtegaal vraagt nu 136.000 euro aan de gemeenteraad om de voorbereidingen te kunnen starten.

De Molentuinweg is verouderd. De asfaltdeklaag en de voet- en fietspaden voldoen niet aan de gestelde normen. De Molentuinweg is een van de drukste hoofdstructuurwegen van de gemeente. Dat bemoeilijkt de onderhoudswerkzaamheden. De planning is nu om de werkzaamheden te combineren met onderhoud aan de VerkeersRegelInstallatie (VRI) Molentuinweg/Rijnstraat. Deze VRI moet worden aangepast en aangesloten op de verkeerscentrale van de provincie Zuid-Holland. ‘Door werk met werk te maken wordt de overlast van de direct aanwonenden zoveel mogelijk beperkt,’ schrijft de gemeente.

De 136.988 is nodig voor het maken van het plan van aanpak, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en het houden van bewonersavonden.

Comments

comments

DELEN