De Katwijkse politie waarschuwt inwoners om geen kleden te kopen aan de deur. Enkele Katwijkers zijn dinsdag opgelicht door een deurverkoper. Die kwam met het verhaal dat bewoners een gratis kleed hadden gewonnen, er moest alleen nog 140 euro belasting worden betaald. Enkele inwoners hebben dat gedaan. Onder andere uit Rijnsburg zijn meldingen gekomen.

Agenten zijn ter plaatse gegaan om een klein buurtonderzoek te houden en om na te gaan of er verder strafbare feiten gepleegd. De geleverde kleden deden wat goedkoop aan en het verhaal over het feit dat de melder een prijs zou hebben gewonnen is op z,n minst vreemd te noemen. De kleden werden mogelijk vervoerd in een zwarte personenauto óf een witte bus.

‘Het verhaal geeft een zogenaamd onderbuikgevoel. Maar even geen kleden kopen aan de deur’, schrijft de politie.

Comments

comments

DELEN