De dorpsderby in de Tweede Divisie tussen Quick Boys en voetbalvereniging Katwijk start op zaterdag 4 april al om 12:30 uur in plaats van het gebruikelijke tijdstip om 15:30 uur op sportpark Nieuw Zuid. Tijdens de wedstrijd Katwijk – Quick Boys op 21 september werd er ook al om 12:30 uur afgetrapt op bevel van burgemeester Cornelis Visser vanwege de angst voor ongeregeldheden.

De toen eveneens opgelegde combiregeling voor de bezoekende club met verplicht georganiseerd busvervoer is inmiddels van tafel. Na een evaluatie van de gang van zaken rond de wedstrijd Katwijk – Quick Boys en de bekerwedstrijd Quick Boys – Katwijk besloot de burgemeester in oktober al om de combiregeling niet meer toe te passen. Voorwaarde is dat er tot 4 april geen orde-incidenten plaatsvinden met supporters van beide clubs. Mochten er op 4 april wel ongeregeldheden uitbreken dan zal de combiregeling opnieuw ingevoerd worden voor het hele seizoen 2020/2021.

Het alcoholverbod voor en tijdens de derby blijft voorlopig gehandhaaft.

Comments

comments

DELEN