Het rioolgemaal aan de Oostoever van het Valkenburgse meer is te klein geworden en moet vervangen worden. Het gemeentebestuur vraagt nu 150.000 euro om het rioolgemaal te laten vervangen. De gemeente verwacht op termijn problemen, vooral als het aantal recreanten toeneemt.

Het gemeentebestuur heeft plannen voor herinrichting van de Oostoever. Ondernemers in het gebied hebben daarop verschillende initiatieven ingediend. Nu blijkt dat de huidige capaciteit van het rioolgemaal ‘de afvoernorm van deze verschillende initiatieven niet kan verwerken.’

Volgens de gemeente is het nu noodzakelijk om gelijktijdig met de uitvoering van de herinrichting Oostoever Valkenburgse Meer het huidige rioolgemaal te vervangen door één met een grotere capaciteit om het afvalwater te verwerken.

Het rioolgemaal moet dit jaar nog vervangen worden.

Comments

comments

DELEN