Het kost de gemeenschap 800.000 euro per maand zolang er geen besluit wordt genomen over een tijdelijke verlegging van de N206 aan de noord- of zuidzijde. Dat schrijft Gedeputeerde Staten (GS) aan de Provinciale Statenleden. Dat komt omdat het project al is aanbesteed.

Een zuidelijke verlegging van de N206 tijdens de vervanging van de weg, voorgesteld door burgerinitiatief Katwijk Smart Village (KSV), is wel degelijk duurder dan de – door de provincie voorgestelde – noordelijke variant.

KSV stelt bijvoorbeeld dat bij de zuidvarianten een bedrag van 15 miljoen euro kan worden bespaard ten opzichte de noordvariant door integratie met de toekomstige wegen van werkzaamheden op vliegkamp Valkenburg. Volgens de provincie is er bij de noodvariant al een bouwweg ingetekend, waardoor er geen financieel voordeel te realiseren is bij zuidvarianten. Ook acht andere punten van KSV wordt door GS in een uitgebreide reactie weerlegd.

Maximumsnelheid
Zo is de veiligheid niet in het geding, auto’s mogen maximaal 50 kilometer per uur. Ook geluidshinder wordt aangepakt. Er komen 2,90 meter hoge barrières. Die blijven ook nodig bij een zuidvariant.

Wel heeft de provincie met alle particuliere eigenaren van gronden nodig voor een zuidelijke variant afspraken gemaakt. Mocht Provinciale Staten beslissen voor een zuidelijke variant, kost dat 15.6 tot 20.4 miljoen euro extra.

Comments

comments

DELEN