Het is echt niet nodig om te gaan hamsteren in supermarkten. Dat zegt burgemeester Cornelis Visser van Katwijk zaterdagochtend tegen RTV Katwijk. ‘Zeer onverstandig, dat is nergens voor nodig. De voedselvoorziening kan gewoon doorgaan. Dat zie je zelfs in een crisisgebied als Italië. Er is genoeg voedsel in Nederland.’ Het is volgens de burgemeester wel onhandig. ‘Voor de mensen die ’s avonds thuiskomen, bijvoorbeeld van hun werk uit het ziekenhuis, die komen in de supermarkt en vinden niet de spullen die ze nodig hebben om hun gezin van voedsel te voorzien.’

Op dit moment is één iemand uit Katwijk positief getest op het coronavirus. Testen duurt nu een dag of 3 á 4, daarom duurt het langer voordat de GGD op de hoogte is van het daadwerkelijke aantal besmettingen. ‘We hebben in de regio wel te maken met meer gevallen.’ Daarom is ook een noodverordening actief. Evenementen met meer dan 100 mensen zijn niet meer mogelijk of toegestaan.

Ook in het radio-programma RTV Magazine kwam burgemeester Visser aan het woord over de maatregelen rond het Corona-virus.

Katwijkers moeten zelf voorzorgsmaatregelen nemen. ‘Handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken, enige afstand houden, zoveel mogelijk thuiswerken.’ Als een Katwijker denkt dat hij of zij ziek is moet diegene thuis blijven. ‘Pas als diegene alle indicaties heeft van het nieuwe coronavirus, de huisarts bellen. Niet ernaartoe gaan. Dan komen de mensen naar je toe.’

Comments

comments

DELEN