In Valkenburg is zaterdag een nieuwe actie gestart tegen de plannen van de Provincie Zuid-Holland. De provincie wil voor minimaal 1,5 jaar een tijdelijke autoweg vlak langs de huizen aanleggen tijdens de verbreding van de N206. Daartoe moeten het bestaande fietspad en 159 bomen wijken. Ook is men bang voor veel geluids-, trilling- en fijnstofoverlast en veel extra verkeer over de Hoofdstraat.

Alle Valkenburgers worden opgeroepen om een week lang de Valkenburgse vlag uit te hangen en/of een protestposter op te hangen als teken van instemming. Met de actie wil het burgerinitiatief KatwijkSmartVillage aantonen dat de protesten tegen de noordelijke tijdelijke N206 breed gedragen worden en niet afkomstig zijn van slechts een klein groepje mensen.
Alle deelnemers worden opgeroepen om foto’s van hun vlag of poster in te sturen naar katwijksmartvillage@gmail.com. Op www.katwijksmartvillage.nl zijn al tientallen foto’s te zien.

De vlaggenactie is een alternatief voor de oorspronkelijk geplande wandeltocht die vanwege de coronadreiging afgelast is.

Comments

comments

DELEN