De Facebookpagina ‘Boodschappen Katwijk – coronavirus’ zoekt vrijwilligers om een tijdelijke corona-boodschappendienst in Katwijk op te zetten. De bedoeling is dat ouderen en kwetsbaren die niet naar buiten durven, willen of kunnen; hulp krijgen van vrijwilligers die de boodschappen doen.

‘Het lijkt ons een goed idee dat kwetsbare mensen of ouderen gekoppeld kunnen worden aan vrijwilligers uit de buurt die tijdelijk boodschappen kunnen meenemen. We weten niet of hier daadwerkelijk vraag naar is op dit moment, maar we willen het wel voorstellen zodat mensen die het nodig hebben er gebruik van kunnen maken.’ staat te lezen op de pagina.

Niet iedereen heeft een breed sociaal netwerk. Voor deze mensen is vrijdag een Facebookpagina gestart. ‘Wij realiseren ons dat niet iedereen online aanwezig is. Dit geldt met name voor de oudere groep. We willen dus ook iedereen aansporen in hun straat/omgeving te kijken of er mensen zijn die mogelijk hulp nodig hebben.’

Aanmelding vrijwilligers en risicogroep
U kunt het natuurlijk op eigen initiatief doen, zoals hierboven beschreven. Maar wanneer u  wilt helpen, maar bijv. niemand kent die deze hulp nodig heeft, zou het ontzettend fijn zijn als u zich aanmeldt als vrijwilliger om –mocht het nodig zijn- boodschappen mee te nemen voor iemand uit de buurt. Als er genoeg vrijwilligers zich aanmelden kunnen we dit goed organiseren en zorgen dat meer kwetsbare mensen ontzien worden. Ook zou dit in samenwerking kunnen gebeuren met andere partijen/verenigingen die hierbij kunnen ondersteunen.

Aanmelden kan via de Facebookpagina, mail boodschappenkatwijk@hotmail.com of per telefoon: 0622455620.

Comments

comments

DELEN