De VVD in Katwijk wil dat het gemeentebestuur de horeca te hulp schiet tijdens de huidige coronacrisis. Het liefst wil de partij dat de ondernemers voorlopig geen lokale belastingen hoeven te betalen.

In zeer korte tijd zijn er door de Rijksoverheid in samenwerking met het RIVM drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Zondag is besloten dat alle horecagelegenheden in ieder geval tot en met 6 april hun deuren moeten sluiten. Dit heeft grote gevolgen voor veel strandtenten, restaurants en cafés in de gemeente Katwijk.

Ook landelijk wordt er hard gewerkt aan regelingen voor iedereen die door deze crisis wordt getroffen. Om te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen, vraagt de VVD om uitstel van betaling van onder meer de OZB, reclame-, precario- en toerismebelasting. Fractievoorzitter Toon Stegmann: ‘In deze noodsituatie moet de gemeente te hulp schieten. Veel ondernemers hebben plots geen inkomsten meer en komen in acute liquiditeitsproblemen. Het zou al helpen als ondernemers bijvoorbeeld een half jaar uitstel krijgen vanuit de gemeente voor het betalen van deze belastingen. Later kunnen we kijken welke aanvullende maatregelen we kunnen nemen, zoals het niet heffen van toeristenbelasting in 2020 of een royale korting op de OZB.’

Comments

comments

DELEN