De Gemeente is zondagmiddag begonnen met afsluiten van de toegangswegen naar het strand. Op o.a. de rotonde op de Zeeweg bij de Meeuwenlaan/Karel Doormanlaan worden dranghekken neergezet. Eerder op de dag werd er al door de Gemeente gewaarschuwd om van het strand weg te blijven omdat de onderlinge afstand van 1,5 meter niet in acht genomen werd. Ook in Noordwijk zijn inmiddels de toegangswegen naar de stranden afgesloten.

Omroep West meldt uit monde van burgemeester Cornelis Visser dat het op de Boulevard en het strand van Katwijk nog wel rustig was maar dat er toch besloten is om de toegangswegen af te zetten. ‘Het risico bestaat dat, omdat de wegen naar Noordwijk zijn afgesloten, mensen besluiten om naar Katwijk te gaan’.

Visser verwacht dat de maatregel eenmalig is maar is zeker niet bang om, als het nodig is, opnieuw in te grijpen. De maatregel van zondag is volgens Visser ‘een duidelijk signaal dat wij de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers boven alles stellen’.

Comments

comments

DELEN