In deze coronaperiode is het fysieke Alzheimer-café natuurlijk gesloten. Maar in samenwerking met RTV Katwijk laat Welzijnskwartier het programma wel gewoon doorgaan. Op woensdag 8 april vertelt verpleegkundige Marleen Bellekom tussen 18:00 en 19:00 uur meer over een wel zeer actueel onderwerp: beeldzorg en beeldbellen.

Net als in een gewone alzheimerbijeenkomst wordt de gastspreker geïnterviewd. Deze keer door Gerard Bol van RTV Katwijk. U krijgt antwoord op vragen als Wat is Beeldzorg precies? Kan dat ook bij mensen met dementie? Wat heb je ervoor nodig? Hoe verhouden beeldzorg en beeldbellen zich met elkaar? Hoe blijf ik via beeldbellen tijdens de Coronacrisis in contact met naasten?

Alle fysieke Alzheimer café bijeenkomsten in de Zwanenburg zijn tot 1 juni geannuleerd. Tot die datum worden deze bijeenkomsten vervangen door radio-uitzendingen. Deze zijn elke 2e woensdag van de maand te beluisteren. De oorspronkelijke onderwerpen worden wat aangepast, omdat niet ieder onderwerp zich goed leent voor de radio.

Comments

comments

DELEN