FOTOenjoytheflowerfields.com

Met het motto #enjoyathome roept het campagneteam van Enjoy the Flowers iedereen op om de bloeiende bollenvelden dit jaar vanuit huis te bewonderen. Een zonnig paasweekend en de kleurige en geurende velden lijken het recept voor velen om toch de velden te bezoeken.

De sierteeltsector wordt zwaar getroffen door de coronacrisisen diverse acties zijn gestart om de kwekers zoveel mogelijk te steunen. Aan de oproep #steundekweker kleven echter ook nadelen. De belangrijkste: het trekt mensen naar het buitengebied. Helaas weten nog veel mensen niet dat de velden privéterrein zijn en dat je er zonder toestemming niet zomaar op mag.

Omdat er dit jaar geen vrijwilligers (ambassadeurs) op de velden kunnen staan, moet de kweker zelf bezoekers te woord staan. Dat betekent dat zij ongewild in contact komen met mensen die zij niet kennen. De risico’s die dit met zich meebrengt kunnen de continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar brengen. De dranghekken en kuubs-kisten zijn niet toereikend om alle velden af te zetten.

Op de website http://enjoytheflowerfields.com is een alternatief te vinden. Hier kan je diverse filmpjes van de bloeiende velden bekijken. Ook zijn er links naar online bloemenverkoop te vinden.

Comments

comments

DELEN