Sporten voor kinderen en jongeren is vanaf woensdag 29 april weer mogelijk, maar geen ouders langs de lijn.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen samen buiten sporten, mits georganiseerd en onder begeleiding. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Wedstrijden en competitie zijn verboden. Ouders mogen niet langs de lijn staan en omkleden en douchen gebeurt thuis. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Voor jongeren tussen 13 en 18 jaar gelden dezelfde voorschriften, met uitzondering van de 1,5 meter vrijstelling. Zij moeten wel onderling 1,5 meter afstand houden. Topsporters mogen op aangewezen trainingslocaties trainen als ze daarbij 1,5 meter afstand tot elkaar houden en alle hygiënemaatregelen treffen zoals het RIVM die heeft vastgesteld.

Wethouder van Helden: “We zijn blij dat onze jongeren de gelegenheid krijgen weer te sporten en hun sportvrienden en trainers te zien. In overleg met buitensportverenigingen en het Welzijnskwartier werkt de gemeente aan een opstart van georganiseerd buitensporten voor alle jongeren. Ook jongeren die geen lid zijn van een vereniging krijgen gelegenheid buiten te sporten. Een hele klus voor het Welzijnskwartier en de sportverenigingen. Grote waardering voor hun inzet en fijn dat dit weer mag!”

Comments

comments

DELEN