Op Koningsdag wordt om 10.00 uur het Wilhelmus gezongen en/of gespeeld door de inwoners van Nederland. Dus ook van Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg.

Dit gebeurd oa op initiatief van Het Concertgebouworkest. Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Het orkest wil zo deze nationale feestdag beginnen met ‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode’.

Het idee is om op maandag 27 april om klokslag 10.00 uur samen het Wilhelmus ten gehore te brengen. De musici van het Concertgebouworkest hopen dat zo veel mogelijk mensen het volkslied dan vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee willen zingen of spelen.

We weten natuurlijk niet hoeveel mensen dat gaan doen maar het leek RTV Katwijk een leuk idee dat iedereen in zijn of haar straat filmt die het Wilhelmus staan te zingen.
Wij maken dan een compilatie die we ’s avonds op RTV Katwijk willen uitzenden..
Daarom staan er op onze website wat instructies geschreven zodat we er een beetje kwalitatief gelijkwaardige filmpjes van maken.

Ik hoop dat je meedoet!
Mocht je vragen of hulp nodig hebben stuur een mail naar : redactie@rtvkatwijk.nl
Succes met filmen en bedankt voor het insturen van je film!

Comments

comments

DELEN