Bibliotheek Katwijk organiseert, nu het Taalhuis in de bibliotheek dicht is vanwege de coronacrisis, een wekelijks telefonisch spreekuur op donderdagmiddag voor taalcoaches en taalvrijwilligers. Taalcoaches zijn actief bij het helpen van mensen met het oefenen van de Nederlandse taal. Tijdens het telefonisch spreekuur kunnen ze vragen stellen en krijgen ze mogelijkheden en ideeën aangereikt om in deze lastige periode toch, samen met degene die ze begeleiden, met de Nederlandse taal aan de slag te blijven. Donderdag 2 april is het eerste spreekuur.

Voor Monique Kromhout, coördinator van het Taalhuis in de bibliotheek en degene die het telefonisch spreekuur bemenst, is het duidelijk. “Het is heel belangrijk om ook nu Nederlands te blijven oefenen omdat mensen anders terugvallen in taalniveau. Er is op een creatieve manier van alles te verzinnen om toch met de Nederlandse taal bezig te zijn. De bibliotheek ondersteunt daar altijd al zoveel mogelijk bij en nu dus met dit spreekuur.”

Telefonisch spreekuur
Taalcoaches en taalvrijwilligers kunnen nu elke donderdagmiddag tussen 16.00-17.00 uur bellen naar Bibliotheek Katwijk op nummer 071- 40 148 19. Monique Kromhout bespreekt graag vragen als: wat kun je doen als je de persoon die je helpt met Nederlands leren, niet kunt ontmoeten. Wat is belangrijk en hoe kun je samen met de taalleerder iets doen, ook als je niet zo handig bent met internet? Ook geeft ze tips over wat je kunt doen als je even niet verder komt met je taalleerder.

Er is helaas nog niet te zeggen wanneer de bibliotheek en het Taalhuis weer open mogen. Tot die tijd biedt het spreekuur voor taalcoaches een alternatief om toch actief met het oefenen van de Nederlandse taal bezig te kunnen blijven.

Comments

comments

DELEN