In de regio Hollands Midden, 18 gemeenten in de Leidse regio, Bollenstreek en regio’s Alphen aan den Rijn en Gouda, zijn tussen de 150 en 200 personen overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat schrijft de Leidse burgemeester Henri Lenferink aan de gemeenteraden van de betrokken gemeenten. Een officieel aantal is er niet, omdat personen die buiten het ziekenhuis overlijden aan COVID-19 door de huisarts of de verpleeghuisarts als natuurlijk overlijden worden gemeld. Het officiële aantal staat op 57.

Er zijn op dit moment in de regio nog voldoende IC-bedden beschikbaar voor COVID-19 patiënten. Dit geldt ook voor het aantal vrije klinische bedden voor COVID-19 patiënten. Vooralsnog gaan de ziekenhuizen er vanuit dat ze de vraag komende weken aankunnen, maar enig voorbehoud blijft geboden.

Schoolexamens
Lenferink heeft ook besloten om sporthallen en dergelijke te kunnen gebruiken voor schoolexamens, mits de landelijke maatregelen opgevolgd worden. Sommige scholen beschikken niet over voldoende ruimte om de schoolexamens op een juiste wijze te organiseren. Zij willen daarom uitwijken naar sporthallen. Op grond van de noodverordening dienen sporthallen echter gesloten te zijn. Daarom was dit besluit noodzakelijk.

Comments

comments

DELEN