Het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland nam in april met 18% toe. Deze forse stijging brengt de gevolgen van de coronacrisis pijnlijk in beeld, ondanks het dempende effect van de NOW. Met name op maandbasis ligt het stijgingspercentage iets hoger dan landelijk. Het aantal WW-uitkeringen aan werkzoekenden vanuit uitzendbedrijven en horeca & catering nam in april 2020 het sterkst toe.

Eind april 2020 verstrekte UWV 7.675 WW-uitkeringen in Holland Rijnland. Dat waren er 1.169 meer dan een maand eerder, een forse toename van 18%. Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen op maandbasis net iets minder sterk (16,7%). Ten opzichte van april 2019 groeide het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland met 919, oftewel 13,6%. Dit stijgingspercentage is in lijn met het Nederlands gemiddelde van 13,5%. Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, liep op naar 2,5%. Daarmee blijft dit percentage nog steeds ruim onder het landelijk gemiddelde van 3,2%.

Comments

comments

DELEN