In Katwijk is geen contact met 9 leerlingen. Dat schrijft het gemeentebestuur op vragen van D66 Katwijk. Het gaat om 1 leerling van het primair onderwijs, 7 leerlingen van het voortgezet onderwijs en 1 leerling van het mbo. ‘Leerplichtambtenaren zijn, net als buiten coronatijd, actief om deze kinderen weer terug te leiden naar het onderwijs.’

Het leerplichtbureau heeft ook in de coronatijd de taak gekregen om deze kinderen weer naar school toe te leiden. ‘Zij leggen bijvoorbeeld digitale huisbezoeken af en werken nauw samen met de betrokken scholen,’ zo schrijft het college. Het Regionaal Bureau Leerplicht blijft de uitvoering van de leerplichtwet doen, maar ‘niet handhavend zal optreden als ouders vanwege aan corona gerelateerde redenen de kinderen thuis houden.’

Comments

comments

DELEN