Het gemeentebestuur gaat een brief naar de SNSBank sturen of ze het besluit om de geldautomaat in Rijnsoever te verwijderen, terug willen draaien. Dat antwoordt het college op vragen van het CDA. De partij betreurt het dat de bank de geldautomaat sluit en wil dat het gemeentebestuur in actie komt. Maar, buiten een brief naar de SNS gaat er niets gebeuren.

‘Opgemerkt dient te worden dat de gemeente geen wettelijke verantwoordelijkheid draagt voor geldautomaten. Dit is een verantwoordelijkheid van de banken zelf.’ Wel betreurt het gemeentebestuur het besluit. Daarom gaat het ‘college een brief versturen naar de SNS Bank met het verzoek het besluit te heroverwegen.’ Het CDA stelt dat het verdwijnen van de geldautomaat afbreuk doet aan de leefbaarheid van de wijk Rijnsoever. Het gemeentebestuur is het daar niet mee eens. ‘Het afgelopen jaar zijn diverse gemeenten en wijken in Nederland opgeschrikt door plofkraken. Dat doet wat met het gevoel van sociale veiligheid en de leefbaarheid in de wijk.’

 

Comments

comments

DELEN