De gemeenteraad eist in meerderheid van wethouder Jacco Knape dat vanaf 1 juli alle strandafgangen vrij zijn voor hulpdiensten. Met een motie dwingt de raad het college om met een voorstel te komen. Wethouder Jacco Knape ontraadde de motie: ‘We blijven maatregelen nemen. De motie stelt de maatregelen niet voldoende zijn. Maar, in overleg met de hulpdiensten is afgesproken dat we drie strandopgangen vrij houden. Dat hoeven er niet meer te zijn.’

Ondanks dat argument wijzigde ChristenUnie, PvdA, DURF, VVD, D66, Fractie Smits, Hart voor Katwijk, Gemeentebelangen en KiesKatwijk de motie niet. Ook het CDA steunt de motie. Atie Kuijt van de ChristenUnie. ‘We hebben hier al vragen gesteld, er wordt hier jaren over gesproken. Er is hier uitgebreid over gesproken. Ga aan de slag, dat is wat de raad wil.’

Wethouder Knape: ‘Als de hele raad vraagt om alle strandopgangen vrij te maken voor 1 juli, dan moet ik dat bespreken met het college en met een voorstel komen. Ik had het fijn gevonden als we dit onderwerp samen nu in de raad hadden kunnen bespreken.’ Dat kon donderdagavond niet. Burgemeester Visser. ‘Ik merk dat er een ongemakkelijk gevoel heerst dat we hier geen debat over kunnen voeren, maar we zitten met de tijd.’

Comments

comments

DELEN