De vergunning voor de vestiging van Intratuin in Valkenburg wordt geweigerd. Een meerderheid van de Katwijkse gemeenteraad steunt wethouder Gerard Mostert. Het gemeentebestuur oordeelde eerder al negatief. Wel zijn raadsleden én de wethouder het er over een; communicatie en verwachtingsmanagement heeft te wensen overgelaten. Daarmee komt Intratuin Voorschoten in ernstige problemen, het bedrijf moet op korte termijn verhuizen. Dat lijkt nu onmogelijk te worden.

De grond onder de Intratuin Voorschoten is door eigenaar Sjaco Griffioen twaalf jaar geleden verkocht. Een verhuizing naar Valkenburg was zijn laatste hoop. Raadsleden zijn bang dat de vergunning sneuvelt als die voor de rechter zou komen. ‘Het gaat hier om het toetsen van een vergunning, niet of we een ondernemer mogen. Deze vergunning voldoet niet’, zei raadslid van der Plas van de ChristenUnie. Maar, ‘Wij kunnen de teleurstelling voorstellen’ vervolgt Rene Slootweg van GemeenteBelangen. ‘Deze vergunning voldoet niet. Maar, in het kader van verwachtingsmanagement heeft de organisatie teveel steken laten vallen.’

Wethouder Gerard Mostert neemt de volledige verantwoordelijkheid. ‘De gemeenteraad, het college en de ambtenaren moeten de verwachtingsmanagement in onze oren knopen’. Zeker nu de omgevingswet er aan komt stelt de wethouder. ‘De omgevingswet zegt, “ga niet redeneren vanuit het nee, tenzij, maar vanuit het ja, mits. Dat hebben we nu gedaan. We hebben meegedacht met de ondernemer. Dat we geen ondernemers naar Katwijk zouden willen, is lariekoek’.

De wethouder doet ook nog een veeg uit de pan naar de media en de sociale media. ‘Er is in de media veel gesproken over de ambtenaren. Er stonden zelfs namen van ambtenaren in de krant. Dat is niet de manier waarop we als gemeente communiceren. Er is maar één iemand verantwoordelijk over het handelen van ambtenaren. Dat ben ik. Als er fouten zijn gemaakt, moet u mij aanspreken.’

Comments

comments

DELEN