De gemeente Katwijk bevindt zich in een ‘oriënterend fase’ met de provincie over maatregelen op de N206. GemeenteBelangen had vragen gesteld over geluidsoverlast op de N206 ter hoogte van de wijk Rijnsoever.

De gemeente antwoordde op de vraag ‘Is het college bereid nogmaals met de provincie in gesprek te gaan’, met ‘Het college is bereid met de provincie in gesprek te gaan.’ Ook aan RTV Katwijk laat de wethouder weinig meer los. ‘We zijn continu in gesprek met de provincie over oplossingsmogelijkheden voor geluidsreductie van de N206. De gesprekken bevinden zich nog in een oriënterende fase, waarin niet alleen naar snelheidsverlaging wordt gekeken.’

Daarmee doelt de gemeente op mogelijke andere maatregelen om de geluidsoverlast verder te dempen. Immers stelt de gemeente dat een snelheidsverlaging niet de beste oplossing is, ‘ deze reductie zal beperkt blijven, omdat voor het vrachtverkeer niets verandert. Deze categorie levert een belangrijk aandeel in het geluid.’ Overigens werd in 2015 een motie om de snelheid omlaag te brengen, met een ruime meerderheid aangenomen.

De gemeente wil verder nog niet reageren. ‘Het is op dit moment nog te vroeg om inhoudelijk daar verdere toelichting op te kunnen geven.’

Comments

comments

DELEN