Het gemeentebestuur komt na de zomer met een voorstel voor een vuurwerkverbod. Dat schrijft het college in een brief naar de gemeenteraad. De bedoeling was om voor de zomer al met een voorstel te komen, maar dat gaat niet lukken.

Op 16 januari werd een motie aangenomen met de oproep aan het college om met een verbod te komen. Daarin moet komen te staan dat ‘het afsteken van vuurwerk voorbehouden is aan daartoe georganiseerde verbanden door middel van het invoeren van een vergunning die in verenigingsverband kan worden aangevraagd.’

Voor de zomer zou de gemeenteraad het voorstel al moeten bespreken, maar vanwege de coronacrisis lukt dat niet. ‘Ook hechten wij eraan om diverse partijen die te maken hebben met het onderwerp ‘vuurwerk’ te betrekken door middel van participatie.’

Comments

comments

DELEN