De weg is nog niet eens af, maar onderhoud aan het stil asfalt op de Biltlaan wordt duurder dan begroot. Dat schrijft het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. Tussen de Helmbergweg en de rotonde de Krom wordt ZSA (Zeer Stil Asfalt) toegepast. Dat blijkt meer onderhoud nodig te hebben dan eerder gedacht. In het huidige onderhoudsbudget is dat nog niet meegenomen. Wat de extra kosten zijn, is nog niet bekend.

Het ZSA is nodig, omdat anders te veel geluidsoverlast langs de Biltlaan te horen is. Het ZSA zorgt voor 5.1 dB minder geluidsoverlast, maar dat neemt met de jaren af door slijtage. Het is nodig om 3.7 dB geluidsreductie daar te hebben. Bij de Largas kruising is er, vanwege de verschillende bewegingen van het verkeer, wellicht na 2 jaar onderhoud
nodig. Voor de rest van de weg is dat 4 jaar.

Comments

comments

DELEN