Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever gaan vanaf maandag 25 mei de spreekuren weer van start. Vanaf dat moment vervallen de telefonische spreekuren. Er zijn beschermende maatregelen getroffen om de spreekuren in de bibliotheek op een veilige en verantwoorde manier te kunnen houden in deze coronatijd. Iedereen met vragen over zaken die je moet regelen met de overheid maar ook over hoe je dit via de computer kunt doen, is weer welkom op onderstaande spreekuren in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.

Overzicht spreekuren:
1. Digitaalspreekuur, voor vragen en problemen met digitale apparaten (telefoons, tablets, computers) en programma’s. Denk hierbij ook aan e-booksvragen, hulp bij videobellen, digitaal lessen volgen of vergaderen (bijvoorbeeld via Zoom, Teams of Meet), foto’s versturen, een groepsapp maken.
Wanneer? Op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.
2. Formulierenbrigade, ondersteuning bij het invullen van formulieren van de gemeente en de digitale overheid.
Wanneer? Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur én van 13.30 tot 16.00 uur.

Overige hulp
Het spreekuur Sollicitatie hulp wordt voortaan op afspraak gehouden. Mensen kunnen zich bij melden bij Monique Kromhout van de bibliotheek en zij zorgt vervolgens voor een afspraak. Dus: meld je in het taalhuis voor een afspraak met de sollicitatiehulp.
Het Informatiepunt Digitale Overheid is voor iedereen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om hier gebruik van te maken. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis.

Comments

comments

DELEN