Boskalis gaat rond 20 mei starten met de aanleg van het zogeheten brandweerpad. Het brandweerpad is de nieuwe verbinding tussen de Voorschoterweg en de Torenvlietslaan. De aanleg van het brandweerpad maakt onderdeel uit van de nieuwe verkeersituatie bij de rotonde Torenvlietslaan.

In tegenstelling tot wat de naam suggereert, is het brandweerpad niet alleen toegankelijk voor de brandweer maar is het een openbare weg.

Tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde Torenvlietslaan is het brandweerpad beperkt toegankelijk, dit wordt met verkeersborden aangegeven.

Het pad is na openstelling van de rotonde de nieuwe verbinding van de Torenvlietslaan naar de Voorschoterweg, dit is naar verwachting vanaf begin september.

Vanaf half juni start Boskalis met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe rotonde. Deze voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het verleggen van sloten en kabels & leidingen aan de zuidzijde van de Voorschoterweg. Als het brandweerpad gereed is, wordt de Torenvlietslaan opgebroken over het aangegeven gedeelte.

In de maand augustus, tijdens de vakantie, wordt de rotonde gebouwd. De werkzaamheden aan het brandweerpad en de rotonde zijn naar verwachting eind september 2020 afgerond. Autoverkeer, fietsers en voetgangers worden tijdens deze werkzaamheden met bypass langs de werkzaamheden geleid. De bypass wordt aangelegd over de parkeerplaats tussen de Voorschoterweg en de Duyfraklaan. Ook de bushalte verschuift tijdelijk 100 meter richting Valkenburg.

Comments

comments

DELEN