Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er 2969 coronatesten afgenomen in Hollands Midden. Hiervan is tot nu toe 0,3 procent positief getest, in totaal 10 personen. Er zijn geen nieuwe coronaclusters ontstaan. Dat meldt de GGD.

‘Sinds 1 juni testen wij iedereen in Hollands Midden met klachten op corona in een van onze vier testlocaties.’ Afgelopen week bleek 0,3 procent van het aantal testen positief. Dat is 1,3 procent minder dan de week ervoor. Een flinke daling, terwijl het aantal testen wel redelijk gelijk gebleven is.

‘Bij ons callcenter krijgen we regelmatig vragen over de coronatest. De vraag is dan ‘ik ben alleen verkouden, ik denk niet dat het corona is, moet ik me toch laten testen?’ En ‘kan ik vaker dan 1x gratis getest worden op corona?’ Het antwoord op beide vragen is ja.’

Kom testen
De GGD hoort steeds vaker dat mensen met milde coronaklachten gewoon naar buiten gaan en zich niet laten testen. ‘Het is gewoon een verkoudheid’, horen ze dan. ‘Als we doorvragen blijkt dat mensen denken dat ze maar 1 keer gratis getest kunnen worden. Gelukkig berust dit op een misverstand.’

Comments

comments

DELEN