De afgelopen week kwamen er 17 coronabesmettingen in Katwijk bij, terwijl een week eerder dat er maar 1 was. Het aantal besmettingen in vergelijking met de regio Hollands Midden is vrij hoog. Het aantal ziekenhuisopnames en sterftegevallen van patiënten positief getest op COVID-19, is wel gemiddeld.

Het toegenomen aantal besmettingen in Katwijk na het pinksterweekend komt door besmettingen binnen een familie, en niet door toerisme aan de kust. Dat zei burgemeester Cornelis Visser donderdagavond tijdens een raadsvergadering over de coronacrisis.

‘De GGD heeft goed gereageerd. De uitbraak is ingedamd. We houden constant aandacht voor het virus’.

In Katwijk zijn nu 209 mensen positief getest op het corona-virus. 29 mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis en 14 mensen zijn overleden.

Comments

comments

DELEN