De gemeente  gaat geen fout geparkeerde fietsen weghalen bij de strandafgangen. Er zijn op dit moment drie strandafritten waar gele belijning is aangebracht om duidelijk te maken dat de strandafrit vrij moet zijn. Dit zijn de afgangen naar de KRB posten en de grote strandopgang bij het strandplein.

Aangezien het weghalen van fietsen een vorm is van bestuursdwang, zijn hier specifieke spelregels voor opgesteld. ‘Een fiets kan niet zomaar weggehaald worden,’ stelt de gemeente. ‘Per fiets moet bijvoorbeeld een proces verbaal worden opgesteld, extra personeel worden aangetrokken en materieel worden ingekocht voor het verwijderen, opslaan en weer uitgeven van fietsen.’

Om duidelijk te maken dat elke strandafrit in ieder geval 2,5 meter ruimte moet bieden voor de hulpdiensten wordt op elke strandafgang belijning aangebracht. Het kan zijn dat de uitvoering pas na 1 juli lukt.

Comments

comments

DELEN