De gemeente gaat aan de provincie Zuid-Holland vragen om de Sandtlaanbrug tijdens de ochtendspits dicht te houden. Een proef daartoe eind vorig jaar is volgens de gemeente positief uitgevallen. ‘Dit leidt tot een betere doorstroming, minder filevorming en daardoor minder milieuschade.’

Eind vorig jaar werd op werkdagen gedurende een half uur tijdens de ochtendspits tussen 8.00 en 8.30 uur de brug niet geopend. Om het vaarverkeer wel de mogelijkheid te geven om vroeg te kunnen vertrekken, is de start van de bediening een half uur vervroegd naar 7:30 uur. Deze proef heeft geleid tot een afname van klachten vanuit het wegverkeer. Het vaarverkeer ondervindt nauwelijks hinder.

De gemeente vraagt nu aan de provincie om maatregelen te nemen en nieuwe bedientijden in te stellen. Ook omdat de Sandtlaan onderdeel is van het hoofdwegennet van Katwijk. ‘Diverse buslijnen rijden over de Sandtlaan en het is een hoofdroute voor nood- en hulpdiensten. Daarnaast is het een onderdeel van het hoofdfietsnetwerk, als schakel tussen Katwijk, Oegstgeest en Leiden.’

Comments

comments

DELEN