Op donderdag 2 juli is er vanaf 19.30 tot 21.00 uur in het gemeentehuis een informatieve sessie over het parkeerbeleid en de wijziging van de parkeertarieven. Het nieuwe parkeerbeleid heeft als doel om een balans te vinden tussen parkeren en leefbaarheid. Op 15 onderwerpen stelt het college beleidskeuzes voor, waaronder: parkeernormen, parkeervergunningen, betaald parkeren op zondag, vereenvoudiging van regels en fietsparkeren. Inwoners en organisaties zijn door middel van verschillende participatieactiviteiten betrokken geweest.

Meepraten
De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het parkeerbeleid en de wijziging van de parkeertarieven en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Naar verwachting volgt het politieke debat op 9 juli en neemt de gemeenteraad op 16 juli een besluit over het parkeerbeleid en de parkeertarieven.

Aanmelden
Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is aanmelden 48 uur voor aanvang van de vergadering verplicht. Aanmelden kan via een e-mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302. Na aanmelding krijgen inwoners uitleg over het gebruik maken van hun spreekrecht.

De publieke tribune in het gemeentehuis blijft gesloten, vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De vergadering is live te volgen via katwijk.raadsinformatie.nl en RTV Katwijk zendt deze vergadering ook uit.

Comments

comments

DELEN