Katwijk heeft sinds deze week een ‘walk-inn’-testlocatie voor COVID-19. Die is gevestigd aan de Prins Hendrikkade bij SCAL Medische Diagnostiek. Iedereen met klachten kan zich nu laten testen op het coronavirus, maar alleen met een verwijzing. Op die manier kan en wil de overheid de verspreiding van het virus controleren.

De gratis (PCR) test toont aan of iemand op dat moment besmet is met het coronavirus. Daarom heeft het alleen zin om te testen bij klachten, meldt GGD Hollands Midden (GGDHM) op haar website. Daarbij gaat het om verkoudheid, hoesten, verhoging en plotseling verlies van smaak en geur.

Als je getest wilt worden op COVID-19 en je bent 12 jaar of ouder, dan bel je het landelijk coronatest afsprakennummer: 0800 1202. Bellen voor een afspraak kan elke dag van 08.00 tot 20.00 uur.

Voor het aanvragen van een test voor een kind (jonger dan 12 jaar), moet het callcenter van GGD Hollands Midden worden gebeld: 085 0782878. Dat nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 09.00 tot 17.00 uur

De GGD test niet op antistoffen tegen het nieuwe coronavirus in het bloed. Het afnemen van de test duurt in totaal ongeveer 3 minuten. Binnen 48 uur na de afname krijg je de testuitslag. Je moet thuisblijven totdat de testuitslag bekend is.

Behoort u tot een risicogroep of ben je ernstig ziek? Bel de huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

Comments

comments

DELEN