UPDATE – Automobilisten hebben de barriers weggehaald, waardoor de situatie nog gevaarlijker is geworden voor fietser. Lees meer.

De gemeente heeft het viaduct onder de N206, tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Nieuwe Duinweg per direct afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting geldt tot en met 17 juli, de start van de schoolvakantie. Fietsers en voetgangers kunnen wel van het tunneltje gebruik blijven maken.

Tijdens de afsluiting van de Zeeweg is het tunneltje regelmatig als ‘sluiproute’ door autoverkeer gebruikt. Ook is het een aantal keer voorgekomen dat busjes zich hebben vastgereden onder het relatief lage tunneldak. Het sluipverkeer heeft geleid tot de nodige verkeersoverlast in de wijk Koestal.

Hoewel dit niet tot incidenten heeft geleid, is nu wel besloten het tunneltje tot aan de zomervakantie af te sluiten. Hiermee vermindert de verkeersdruk in de wijk en rondom de daar gelegen school. Vanaf 20 juli gaat het tunneltje tijdelijk weer open voor autoverkeer.

Vanaf maandag 31 augustus – wanneer de vernieuwing van de Kon. Julianabrug start – wordt het tunneltje weer afgesloten. In het najaar gaan we met de omgeving in gesprek over een lange termijn oplossing voor het gebruik van het tunneltje.

Comments

comments

DELEN