Het heeft jaren geduurd, maar woensdagmorgen was dan eindelijk de langverwachte opening. Het Burgemeester de Ridderpark is klaar en de wethouder is blij. ‘Dit is een prachtig moment, we hebben een prachtig park met een prachtige fietsstraat. Daardoor komt het als een geheel over.’ Rien Nagtegaal staat zichtbaar relaxt in het net geopende park. ‘Onder de grond is ook van alles gebeurd, we hebben een gescheiden rioolsysteem en dit park als natuurpark gaat ook functioneren. De afwatering zoals oorspronkelijk bedoeld was, als het regent dat het water zo richting de vijver gaat, dat gaat allemaal werken. Een ingewikkeld project, maar het is nu af.’

Dat het een ingewikkeld project was, is wel duidelijk. Al vier jaar geleden was het ontwerp af. In 2013 waren de eerste plannen er al. In mei vorig jaar moest er zes ton bovenop om het te kunnen betalen. De gemeenteraad ging toen schoorvoetend akkoord. ‘Nu is het allemaal op z’n pootjes terecht gekomen omdat de raad heeft gezegd, ‘maak het af, we stoppen er voldoende middelen in.”

Nu het project klaar is heeft Katwijk een ‘prachtig park. De rommelige weg die er doorheen liep, waar veel auto’s overheen reden en geparkeerd stonden. De weg was ook stuk. Dat is helemaal vernieuwd, we hebben er een fietsstraat van gemaakt. Het is een wandeling door het park en een fietstocht door het park.’

‘Het is nu af, het is een goed voorbeeld van hoe we in Katwijk proberen de buitenruimte van de inwoners prettiger te maken. De auto wat naar de achtergrond te duwen en voetgangers en fietsers de ruimte te geven.’

Comments

comments

DELEN