De Binnensluis wordt gewoon eenrichtingsverkeer tijdens de afsluiting van de Koningin Julianabrug van september tot en met maart volgend jaar. De VVD en DURF hadden gevraagd om te kijken of er toch nog iets anders mogelijk was.

De recente sluiting van de Zeeweg vanwege de aanleg van de fietstunnel leidde tot chaotische taferelen bij het Bosplein, de tunnel bij de Nieuwe Duinweg en de Molentuinweg. Wethouder Rien Nagtegaal heeft naar aanleiding van deze twijfels vorige week een sessie georganiseerd om deze maatregelen te bespreken.

Tijdens deze avond bleek dat verkeersdeskundigen de door VVD voorgestelde extra maatregelen op het Bosplein zoals verkeerslichten of aanpassen van de voorrangsregels aan het onderzoeken zijn. Tevens worden deze maatregelen meegenomen voor eventuele blijvende maatregelen om dit kruispunt te verbeteren. De tunnel op de Nieuwe Duinweg werd vorige week zelfs in zijn geheel afgesloten en dat zal later weer gebeuren tijdens de renovatie van de Julianabrug om sluipverkeer richting de Molentuinweg te voorkomen.

Voorstel
De VVD stelde voor om de eerste twee weken van de sluiting van de Julianabrug geen extra maatregelen te treffen bij de Binnensluis en als dit niet werkt eventueel later de maatregelen aan te scherpen. Het college wil echter niet opschalen, maar juist met de maximale maatregelen starten om dan eventueel af te kunnen schalen. De VVD is teleurgesteld dat het college en een meerderheid van de raad de tijdelijke maatregelen niet willen aanpassen en zal na sluiting van de brug de ontwikkelingen zeer goed in de gaten houden, zodat wellicht de maatregelen alsnog kunnen worden afgeschaald.

Comments

comments

DELEN