Winkeliersvereniging Zeezijde start volgende week tot en met 27 augustus van 10 uur tot 18 uur met een donderdagmarkt in de Princestraat en op het Andreasplein. Dat meldt de gemeente. De gemeente heeft een wijziging in het Marktregelement vastgesteld, waardoor er ook op donderdagen een weekmarkt georganiseerd kan worden in het centrum van Katwijk aan Zee. Het gaat om een pilot tot het einde van het jaar, die na december wordt geëvalueerd.

Winkeliersvereniging Zeezijde ziet hoe moeilijk ondernemers en winkeliers het op dit moment hebben door corona. Daarom heeft de vereniging in samenwerking met Coufreur Events een voorstel uitgewerkt voor een weekmarkt op donderdag en deze ingediend bij de gemeente. ‘Door corona hebben veel ondernemers het zwaar, omdat ze een groot deel van hun inkomsten zijn misgelopen. En nog steeds hebben veel winkeliers het moeilijk, want er is natuurlijk minder reuring in de winkelstraten vanwege corona’, aldus Willem van Rijn van Winkeliersvereniging Zeezijde.

De gemeente heeft het voorstel positief beoordeeld en besloot daarom het Marktreglement te wijzigen. ‘We hopen hiermee de lokale ondernemers in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te geven’, vertelt wethouder Jacco Knape. ‘Daarnaast biedt deze tijdelijke weekmarkt een kans. Het idee van een tweede weekmarkt lag al langer op tafel. We kunnen nu in de praktijk ontdekken of een tweede weekmarkt bevalt bij inwoners en ondernemers.’ Daarom heeft de gemeente het Marktregelment gewijzigd tot en met december.

De marktroute loopt vanaf Café De Branding door de Princestraat tot aan het Andreasplein. Bezoekers kunnen verschillende producten en lekkernijen kopen, zoals groenten en fruit, vis, kaas, noten, dekbedovertrekken, kleding, tassen en riemen, churros en patat. Meer informatie over deze weekmarkt op donderdag vindt u op www.coufreurevents.nl.

Comments

comments

DELEN