De gemeente Katwijk roept de hulp van inwoners in om volle containers sneller te verhelpen. Het afgelopen jaar rijdt de gemeente al twee keer per dag langs de drukste milieuparkjes rond, maar toch blijft de overlast ontstaan. Inwoners kunnen zich aanmelden via in een Whatsapp-groep en vervolgens aangeven als het in de buurt mis dreigt te gaan. De gemeente stuurt dan zo snel mogelijk een medewerker om het op te lossen. Aanmelden kan via andersinzamelen@katwijk.nl..

Wethouder Corien van Starkenburg: ‘Er worden veel grondstoffen gesorteerd aangeleverd bij de milieuparkjes, en daar zijn we heel blij mee. Want dat zorgt er voor dat er minder restafval over blijft. En dat is precies de bedoeling want restafval is heel duur om te verbranden. En al die grondstoffen kun je nog prima hergebruiken. Daarom moeten de milieuparkjes toegankelijk zijn zodat je altijd je papier en plastic kwijt kunt. Ik weet dat het een grote ergernis is als de container vol zit als je je papier of plastic wilt wegbrengen dus dat zie ik graag anders.’

Niet in de appgroep, maar wel af en toe kunnen melden? Dat kan via Fixi (www.fixi.nl/katwijk).

Comments

comments

DELEN