De gemeente Katwijk stapt vanaf 1 januari 2021 uit het Expat Centre Leiden (ECL). Het informatie- en netwerk centrum voor internationals richt zich volgens de gemeente onvoldoende op Katwijkse belangen en is vooral Leids georiënteerd. De 6.762 euro die daar jaarlijks mee gemoeid is kan Katwijk in haar zak houden.

‘Katwijk zou graag zien dat het ECL zich richt op de organisaties en aansluiting van talent op de arbeidsmarkt. Het is ontzettend moeilijk is om voldoende goed personeel te vinden, zeker voor de grote technieksector in Katwijk is dit een probleem.’ Verder is het algemene beeld dat het ECL en haar dienstverlening niet of nauwelijks bekend is bij het bedrijfsleven (met name sierteelt en techniek) en dat de toegevoegde waarde tot nu toe niet kan worden vastgesteld.

Comments

comments

DELEN