Vrijdag openden wethouder Rien Nagtegaal, divisiemanager Ad de Waal Malefijt van Dunea en vestigingsdirecteur Sander Lodder van Van Hattum en Blankevoort (VHB) de Biltlaan-Noord. Na ruim drie maanden werken is de Biltlaan-Noord weer klaar voor de toekomst en is de weg een stuk stiller in gebruik omdat deze nu is voorzien van geluidsarm asfalt.

Ook is de weg geschikt gemaakt voor de komst van R-net, onder meer door aanpassing van de rotonde Rijnsoever. Verder is een nieuw vrijliggend fietspad in twee richtingen aangelegd. Voorafgaand aan deze werkzaamheden heeft Dunea een nieuwe ondergrondse hoofdwatertransportleiding aangelegd.

Dat de wethouder met de opening van de weg juist het fietspad in de spotlights zet is geen toeval. ‘Dit stuk van de Biltlaan was de ontbrekende schakel in de doorgaande fietsroute tussen Katwijk en Noordwijk. Nu dit pad er ligt, hoeven fietsers niet meer door de wijk Rijnsoever hun weg te zoeken. Dat is voor fietsers veel prettiger, en scheelt ook overlast in de wijk Rijnsoever die niet berekend is op zo veel doorgaand fietsverkeer. Ik ben er trots op dat we dit nu voor elkaar hebben.’

Comments

comments

DELEN