De Zeeweg-Oost, tussen de rotonde Koningin Julianalaan en de oprit naar de N206, is vanaf maandag 6 juli weer open voor autoverkeer. De afgelopen vijf weken is hier gewerkt aan het ondergrondse deel van de nieuwe fiets-/voetgangerstunnel. Deze tunnel is een van de maatregelen die genomen wordt voor de komst van R-net. De tunnel wordt een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers tussen het Waterloopje en Cleijn Duin.

Aanleg toeritten
Nu het ondergrondse deel van de tunnel grotendeels is aangelegd, wordt verder gewerkt aan de toeritten naar de tunnel bij het Waterloopje en aan de kant van Cleijn Duin. Dit deel van de Zeeweg is nu wel weer open voor autoverkeer, maar de rijweg is tijdelijk versmald en er geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit zal zo blijven tot de oplevering van de tunnel eind dit jaar.

Fietsers omgeleid
De omleiding voor fietsers blijft tot eind dit jaar gelden omdat er langs beide zijden van de weg nog gewerkt wordt, en de fietspaden hier opnieuw aangelegd worden. Fietsers en voetgangers kunnen de Zeeweg-Oost alleen oversteken bij de rotonde Koningin Julianalaan. De oversteek bij het Waterloopje is verwijderd en de oversteek bij het Roversbrugpad kan niet meer door doorgaand verkeer gebruikt worden. Het Roversbrugpad blijft alleen open voor direct aanwonenden. De bushalte Cleijn Duin blijft voorlopig als tijdelijke halte bij het gemeentehuis.

Tunnel Nieuwe Duinweg alleen voor fietsers
Vanaf afgelopen dinsdag is het tunneltje onder de N206, tussen de Baron van Wassenaerlaan en de Nieuwe Duinweg afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting geldt tot en met 17 juli, de start van de schoolvakantie. Fietsers en voetgangers kunnen wel van het tunneltje gebruik blijven maken.

Tijdens de afsluiting van de Zeeweg is het tunneltje regelmatig als ‘sluiproute’ door autoverkeer gebruikt. Het sluipverkeer heeft geleid tot verkeersoverlast en onveilige situaties in de wijken Koestal en Tranendal. Omdat op de Zeeweg-Oost de komende periode nog verkeershinder blijft bestaan, blijft het tunneltje vanwege de veiligheid voor fietsers tot de schoolvakantie dicht. Vanaf 20 juli gaat het tunneltje tijdelijk weer open voor autoverkeer. Vanaf maandag 31 augustus – wanneer de vernieuwing van de Kon. Julianabrug start – wordt het tunneltje weer afgesloten. In het najaar gaan we met de omgeving in gesprek over een lange termijn oplossing voor het gebruik van het tunneltje.

Komende werkzaamheden Zeeweg
Behalve aan de tunnel wordt er de komende maanden ook op andere plekken op de Zeeweg-Oost gewerkt. Tussen 6 en 17 juli worden de verkeerslichten op de kruising Rijnstraat – Callaoweg vervangen. Fietsers komend vanuit de Rijnstraat worden omgeleid via Kerkstraat – Mgr. Bekkerstraat en de Commandeurslaan. Vanaf hier volgen fietsers de ingestelde omleidingsroute voor de Zeeweg.

Op 13 en 16 juli wordt in de avond en nacht het wegdek tussen de Zeeweg-Oost en de Rijnstraat opnieuw geasfalteerd. Hiervoor is de afrit van de N206 naar de Zeeweg deze twee data tussen 19.00 en 06.00 uur afsloten.

Comments

comments

DELEN