De gemeente Katwijk heeft, zoals verwacht, de vergunning voor de tijdelijke N206 definitief verleend. De bezwaren van 345 mensen geven ‘geen aanleiding om de omgevingsvergunningen te weigeren.’

De noordelijke, tijdelijke, verlegging van de N206 leidt bij de bewoners van Valkenburg tot zorgen en kan bij hen op geen enkel draagvlak rekenen. Ook de gemeente is niet blij met de tijdelijke weg vlak langs de woningen, maar het is een provinciaal project. De gemeente heeft alleen wat te zeggen over het wel- of niet verlenen van de vergunning. Het weigeren van een vergunning kan alleen als daar een juridische grondslag voor is, die is er niet.

Met tegenzin stelde wethouder Rien Nagtegaal de vergunning vast in april. Toen zei hij, ‘ik begrijp dat dit voor de bewoners van Valkenburg een hele teleurstellende uitkomst van dit langlopende proces is. Maar wij weten ook dat een andere beslissing van ons college voor de rechter geen stand zou houden.’

De provincie wil voor minimaal 1,5 jaar een tijdelijke autoweg vlak langs de huizen aanleggen tijdens de verbreding van de N206. Daartoe moeten het bestaande fietspad en 159 bomen wijken. Ook is men bang voor veel geluids-, trilling- en fijnstofoverlast en veel extra verkeer over de Hoofdstraat.

Comments

comments

DELEN